Депутати, опаковани в защитни костюми, се появиха в пленарна зала

DenNews.bg
20.03.2020
размер на текста:

Двама депутати от "Воля" влязоха в пленарна зала в защитно облекло, предизвиквайки размяна на реплики и възмущение от страна на депутатите от БСП.
„Призовавам за сериозност в нашата работа“, каза социалистът Валери Жаблянов и настоя „прекалилите със санитарните мерки да излязат и да се преоблекат в приличен вид“.
От думите на председателя на парламента Цвета Караянчева стана ясно, че пакетираните са Веселин Марешки и Кръстина Таскова. Според лидера на "Воля" депутатите давали лош пример.

„Само в "Столипиново" и в Народното събрание не се спазвали препоръките на шефа на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски“, посочи Марешки, визирайки необходимата дистанция от два метра и обвини Жаблянов, че той не спазвал правилата.
Цвета Караянчева успокои, че се вземат всякакви санитарни мерки за хигиена.
Сценката се разигра преди гласуването на второ четене на Закона за мерките за извънредното положение заради коронавируса.
"Българският парламент не може да бъде разпуснат, независимо какво мисли щабът, правителството, министър-председателят или който и да е друг", категоричен беше Жаблянов и напомни, че парламентът гласува законите. На всеки час парламентарната трибуна се дезинфекцира, всички депутати имат маски, подчерта председателят на парламента Цвета Караянчева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети