Синът на Божков е привикан за разпит

DenNews.bg
02.03.2020
размер на текста:

Синът на хазартния бизнесмен Васил Божков - Антон Божков тази сутрин се е явил в сградата на Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура, съобщи БНТ.
По неофициална инфорамция на Антон Божков е повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера.
От прокуратурата на този етап не потвърждават, но и не отричат информацията, че Божков-син вече е обвиняем.

В момента Васил Божков е в Абу Даби. Българската прокуратура е повдигнала общо 11 обвинения срещу бизнесмена. Той има образувано дело за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба.

Прокуратурата обяви, че една от основните линии на разследването е за предполагаемо избягване на плащане на държавни такси за близо 500 млн. лв.

На 27 февруари Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста съпругата на Божков - Елена Динева.
Седмица преди това Динева бе пусната на свобода срещу рекордната парична гаранция от 1,5 млн. лева. Прокуратурата веднага поиска Елена Динева да бъде върната в ареста, а тя - да ѝ бъде намалена паричната гаранция.
Според прокуратурата, ако Елена Динева остане на свобода, тя би могла да попречи на разследването, като укрие и дори унищожи доказателства и по този начин извърши престъпление срещу правосъдието.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети