Българин е спасен след грабеж и отвличане в Индия, трима полицаи са пострадали в престрелката с похитителите

DenNews.bg
02.03.2020
размер на текста:

Двама души са били арестувани в Индия за грабеж и отвличане на български турист, съобщи на сайта си в. "Таймс ъв Индия". Похитителите са искали откуп за освобождаването на жертвата си, но полицията е успяла да спаси отвлечения мъж и да залови нападателите в събота вечерта.

Двамата задържани са членове на престъпна групировка.

Българинът Радослав Палашев (изписан е от вестника като Palashev Rodaslav), софтуерен инженер, е отишъл в четвъртък да изтегли пари от банкомат в Делхи със свой приятел, също български гражданин. Там те били обрани и двамата престъпници отвели със себе си Радослав.

На следващата сутрин похитителите се свързали с негов приятел и поискали откуп, за да го освободят. Заплашили, че ако бъде намесена полицията, ще се случи най-страшното. Близкият на българина обаче се свързал с органите на реда.

Започнали преговори за мястото на предаването на парите. Униформени под прикритие се разположили, а когато забелязали двамата мъже, опитали да ги задържат.

Последвала престрелка и схватка между полицаите и престъпниците. Трима униформени пострадали сериозно, но колегите им все пак задържали бандитите и спасили българина.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети