Прокуратурата подхваща 4-има дупничани, завърнали се от чужбина и нарушили карантинния срок

DenNews.bg
19.03.2020
размер на текста:

 Служители на ОДМВР – Кюстендил, оказват съдействие на РЗИ за проверки на лица, поставени под карантина и спазването на предписания им режим. Вчера са проверени 131 души в Кюстендилска област, установени са 3-ма дупнинчанини, нарушили карантинните предписания, образувана е преписка и е докладвана на Районната прокурата. Говорителят на държавното обвинение Емил Павлов обясни, че вече има докладван още един нарушител на забраната, така че към днешна дата образуваните преписки вече са 4. 
Съвместни екипи от служители на РЗИ, общинските власти, НАП, Комисия за защита на потребителите, ОДБАБХ и служители на ОДМВР от днес започват проверки на аптеки и дрогерии за спазване на законовите правила за работа – разрештелен режим, регистрационни изисквания, формиране на цени, отчетност.
Продължават проверките за стриктно спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене/образувана е преписка за работещ ресторант в Сапарева баня въпреки забраната/ и търговски обекти, засилено полицейско присъствие ще има в населените места, ще се следи за спазването на разпоредбата в Заповедта на здравния министър да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, ще бъдат предупреждавани за спазване на противоепидемичните мерки.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети