Турция затвори границите си с България и Гърция

DenNews.bg
19.03.2020
размер на текста:

Турция затвори границите си с България и Гърция като част от мерките, предприети срещу коронавируса. Превозите на товари няма да бъде засегнат.
Пътниците няма да могат да влизат или излизат през граничните пунктове Пазаркуле, Ипсала и Узункопру към Гърция, както и пунктовете Дерекьой, Хамзабейли и Капъкуле за България, според информация, получена от Анадолската Агенция.
Влизането на граждани през пристанищата на страната също беше взаимно спряно както към континентална Гърция, така и към гръцките острови.
От днес влизането по суша или море в Турция е забранен за гръцки и български граждани, както и за граждани на трети страни, които са били в България или Гърция през последните 14 дни.
Товарните превози бяха освободен от рестрикциите и ще се извършват според параметрите, определени от Министерството на здравеопазването и Министерството на търговията на Турция.
Камионите и шофьорите ще преминават стриктен контрол, шофьорите ще бъдат преглеждани и ще изчакват, а превозните средства ще подлежат на дезинфекция.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети