Бензиностанциите затварят тоалетните

DenNews.bg
17.03.2020
размер на текста:

Свободният достъп до тоалетните на бензиностанциите ще бъде прекратен по преценка на всеки от операторите. Това съобщават от Българската петролна и газова асоциация във връзка със ситуацията с коронавируса у нас.
Те посочват, че мярката е с цел да не се струпват множество хора, особено след затварянето на кафенетата и ресторантите по магистралите и основните пътища в страната. Според тях единственият превантивен способ е да се спре свободният достъп до тези помещения.
От БПГА подчертават, че вече са преустановили продажбата на непакетирани храни и са премахнали седящите места в зоните за хранене.

Здравето на клиентите и служителите на нашите обекти е от първостепенно значение, категорични са от асоциацията и допълват, че са предприели редица мерки за дезинфекция на помещенията и социална дистанция в бензиностанциите. Те посочват, че обслужващият персонал ще бъде сведен до минимум, без да се затруднява зареждането с горива.
От БПГА изразяват надежда, че клиентите ще проявят разбиране към предприетите мерки за ограничаване на вирусната инфекция.

Това решение обаче остава пътуващите, особено на дълги разстояния, само с един избор-да се облекчават и освежават сред природата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети