1 000 нови случая на заразени с коронавирус в Испания за денонощие

DenNews.bg
16.03.2020
размер на текста:

 Общият брой на заразените с новия коронавирус в Испания нарасна до 8 744 души, а броят на починалите се увеличи до 297 души. Това обяви Фернандо Симон, който е ръководител на здравния спешен център на страната, съобщават световните осведомителни агенции.

Вчера заразените бяха 7 753 души, а починалите - 288 души. Междувременно стана ясно, че испанската полиция е реквизирала 150 000 хирургически маски от фабрика в южния град Хаен, за да бъдат предоставени на лечебните заведения.

Междувременно Баската автономна област реши да отложи местните избори, насрочени за 5 април заради извънредното положение с коронавируса. Основните политически партии в областта са се договорили с ръководителя на региона да пренасрочат изборите след отмяната на извънредното положение.

Баската автономна област е втората по брой заразени в Испания.

От своя страна властите в Русия обявиха, че заразените с новия коронавирус в страната вече са 93 души. Израел пък съобщи за общо 344 заразени. И Русия, и Израел твърдят, че засега нямат починали от новия коронавирус. От своя страна Нидерландия обяви ръст на новите заразени с 278 души, като общият им брой вече е 1413 души, като починалите досега са общо 24 души

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети