Българин в Сингапур е дал положителна проба за COVID-19

DenNews.bg
16.03.2020
размер на текста:

53-годишен български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е бил тестван положително за наличие на коронавируса COVID-19, съобщиха от Министерство на външните работи.

Мъжът е пребивавал от 10-12 март т.г. във Франция. Потвърждение за неговото инфектиране с COVID-19 е направено от медицинските органи в Сингапур на 15 март.

В момента българският гражданин се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни болести (NCID) в Сингапур. Той е в стабилно състояние и се чувства добре. На базата на неговия дневен ред от дейности и срещи, както и списък с физически контакти, властите в Сингапур са информирали хората, които са били в близък контакт и са ги помолили да спазват 14-дневен период на карантина, да следят внимателно тяхната температура и общо здравно състояние и да потърсят професионална медицинска помощ, ако при тях се проявят симптоми, типични за новия коронавирус.
Посолството ни в Джакарта следи отблизо ситуацията с българския гражданин в Сингапур и остава в контакт с местните власти, допълват от МВнР.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети