Пробация за син, тръгнал да сече със секира главата на родната си майка

DenNews.bg
06.02.2020
размер на текста:

 Наказание „Пробация“, за срок от 6 месеца ще изтърпи подсъдимия Слави Д., за закана за убийство отправено към майка му. Районен съд – Дупница одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Слави Д. се признава за виновен за това, че: на 25.01.2019 год. (около 22:00 ч.) в гр. Рила, се е заканил на майка си с престъпление против личността й – с убийство, като й е заявил „Ще ти…………., ще те утепам, …………….., ще ти откина главата“, държейки в ръце секира, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му в жената – престъпление по чл. 144, ал. 3, пр. 1, във вр. с ал. 1 от НК, за което и при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” от НК ще изтърпи наказание „ПРОБАЦИЯ” със следните пробационни мерки:

„Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 6 месеца;
„Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца.
Съдът отмени взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение- „Подписка”. Определението относно мярката подлежи на обжалване и протест в 15 - дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети