Усложнена е пътната обстановка в Сапарева баня, към Паничище-само с вериги

DenNews.bg
06.02.2020
размер на текста:

Усложнена е пътната обстановка в община Сапарева баня. Близо 24 часа обилният снеговалеж не е спирал. И към момента вали сняг. Основните артерии се почистват и опесъчават непрекъснато, проходими са при зимни условия.
„Нека тези, които нямат спешна работа или не са сигурни в шофьорските си умения, да не излизат с автомобилите, за да не се създават критични ситуации. А тези, които оставят колите си, нека ги приберат в дворове и гаражи, за да не пречат на почистващата техника“, каза кметът Калин Гелев.


Заради сериозната снежна покривка и продължаващия снеговалеж е задължително автомобилите, които пътуват към Паничище да бъдат с поставени вериги и пълна техническа изправност.

„Обстановката към Паничище е тежка. Работи се непрекъснато, но автомобили без гуми създават задръствания, отделно, че шофьорите застрашават своя и живота на другите. Сутринта имаше паднало дърво, но вече е отстранено. Нека пътуващите се съобразяват както с условията, така и с изискванията за пътна безопасност, да са търпеливи и внимателни“, призова още Гелев.

Снощи счупен клон е предизвикал кратко спиране на тока в общината, но аварията е отстранена бързо. Към момента в цялата община ел.захранването е нормално.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети