Дупница отбеляза 23 г. от Барикадите

DenNews.bg
04.02.2020
размер на текста:

Дупница отбеляза скромно 23 г. от Барикадите. 20-тина общественици и граждани се събраха на паметника, който бе официално открит през месец септември м.г. и който ще напомня за революционните събития, започнали от Дупница и довели до падането на пагубното управление на правителството на Жан Виденов.
Както на всяка годишнина, и днес на събитието присъстваха участници в събитията от мразовитата зима на 1997 г.-Тодорка Савова, Михаил Панчев, Георги Гиздов, Адриана Велева, Николай Табаков и други.
За да отбележат датата дойдоха и председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, както и общинските съветници Йордан Йорданов от ГЕРБ и Венелин Коларов от СДС.
Припомняме, че в монументът Дупнишките барикади бе изграден, след като през 2016 г. общественици и политици учредиха сдружението „Духът на Дупница" по инициатива на тогавашния председател на Общинския съвет и председател на местната структура на ГЕРБ Ивайло Константинов. Целта на сдружението е опазване на историята на града и региона, а първата поставена задача бе именно изграждането на монументален символ на Дупнишките барикади.
Този път годишнината бе отбелязана скромно, именно защото през септември събитията бяха припомнени с участието на повече гости и присъстващи при откриването на паметника. Може да си припомните ТУК

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети