Обявяват името на първия българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция

DenNews.bg
04.02.2020
размер на текста:

В следващите дни американското посолство ще посочи името на първия българин, който ще получи забрана да влиза в САЩ заради корупция. Това ще е първото, но не последното име, каза американският посланик Херо Мустафа.
Преди дни САЩ обявиха, че ще предприемат твърди мерки с борбата с корупцията, като една от мерките е налагане на забрани на корумпирани българи да влизат в страната.
Дипломатът подчерта, че за да се въведе тази мярка, САЩ трябва да има сериозни доказателства. До дни името ще бъде оповестено от държавният секретар на САЩ.
Мярката идва месец и половина след като у нас пристигна новият постоянен съветник по юридическите въпрос към посолството на САЩ Джесика Ким. Както бе презентирано тя ще отговаря за предоставянето на помощ за правосъдната система, за изграждане на капацитет в борбата срещу обществената корупция, прането на пари и организираната престъпност.
На въпроси, които предизвика новия пост, премиерът Борисов заяви, че той само е поискал такъв служител на бъде изпратен по време на срещата си с американския президент Доналд Тръмп. През септември месец правителството прие нов механизъм за борба с корупцията в отговор на дадените от страната на Европейската комисия препоръки по Механизма за сътрудничество и проверка.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети