Изграждането на пункт за планинските спасители на Езерата е на финалната права

DenNews.bg
03.02.2020
размер на текста:

Изграждането на Информационен център и база на Планинската спасителна служба в района на Седемте рилски езера е на финалната права. Средствата, в размер на около 300 хил. лв., са осигурени от Министерство на околната среда и водите. Предстои провеждането на процедура и избор на изпълнител от Национален парк „Рила“. Това коментира след провеждането на приемен ден в Дупница народният представител Радослава Чеканска. Тя лично бе поела ангажимент по време на предишна своя приемна да съдейства за изграждането на пункта, след като реализирането на проекта се забави 2-3 години.

„Сградата ще се използва от екипи на Национален парк "Рила", ще бъдат предоставени и помещения за база на Планинската спасителна служба. Пунктът ще улесни провеждането на спасителни акции, когато има пострадали туристи, и като цяло действията на планинските спасители. Знаете, че районът е един от най-посещаваните през цялата година и при тежки ситуации закъснението може да се окаже фатално“, обясни Радослава Чеканска.

Предимно казуси от социален характер поставиха гражданите по време на приемния ден на народния представител в Дупница. Завършили педагогически специалности потърсиха за съдействие Чеканска за намиране на работа в тази сфера. Тя припомни, че реформите в образователната сфера са от водещите приоритети на правителството и че с още 17% се увеличават работните заплати на педагогическите специалисти от тази година. За целта в бюджета за 2020 г. бяха заложени 360 млн. лв.

По време на приемния ден на вниманието на депутата бяха поставени и редица имотни казуси. Чеканска пое ангажимент да проучи проблемите и да съдейства, ако е възможно.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети