Курсовете на автотърговците между Дупница и Италия продължават, но се спазват всички правила

DenNews.bg
27.02.2020
размер на текста:

Вергил Кацов (вляво)

 Курсовете на автотърговците между Дупница и Италия продължават, но шофьорите спазват стриктно всички разпореждания на здравните власти във връзка с коронавируса. Освен това камионите не влизат в засегнатите райони и близко до тях. Това увери общинският съветник Вергил Кацов, който е и представител на автотърговците и бизнесите, работещи тясно с Италия.


„Всички ние, които работим с Италия, сме инструктирани изключително добре от здравните власти-както от италианските, така и от българските. Получаваме постоянно имейли с инструкции от италианските власти, дори и тези от нас, които скоро не са влизали в Италия. Отделно на място шофьорите биват своевременно информирани. Дори и да искат не могат да влязат в засегнатите райони. Трябва да е ясно, че нашите хора са първите, които следят темата внимателно и за тях е най-важно да спазват инструкциите, защото от това първо зависи собственото им здраве. Всеки разумен човек трябва да спазва правилата за лична хигиена и за предпазване на околните. Препоръчително е след завръщане от Италия, пак казвам, че в момента не се влиза в засегнатите или близо до засегнатите райони, нашите момчета да се изолират, а при контакт да носят маски. Инструктирани са за какви симптоми да следят и как да действат, ако получат грипоподобни симптоми. Не трябва да допускаме паниката да блокира живота. Просто хората, които пътуват трябва да са внимателни“, посочи още Кацов и обясни, че в последните дни бизнесите, работещи с Италия, поддържат връзка както помежду си, така и със здравните власти.

Той обясни, че инструкциите за българските фирми са същите като инструкциите за фирмите в Ломбардия.

„Продължава да се работи, защото няма апокалипсис. Този вирус не е по-опасен от обикновения грип, взимащ хиляди жертви ежегодно. Не трябва да допускаме блокиране на икономическия живот и бизнес без основателна причина, защото това би довело до тежки последствия, като спекула, която вече виждаме в цената на маските и дезинфектантите, може да доведе до инфлация, до забавяне и неизплащане на заплати.


Хората трябва да знаят, че колите и другите стоки, внасяни от Италия не са заразни. Едно, че се спазват карантините на място, второ, че вирусът е активен само няколко часа извън организма.

Нека бъдем разумни и спокойни. Дори и коронавирустът да везе в България, а вече специалистите казват, че това е неизбежно, не трябва да изпадаме в паника. Вижда се, че заболяването е лечимо, медицината се справя. Останалото в голяма степен зависи от нас и личната ни отговорност към околните. Както казвам на моите момчета –

трябва да сме разумни в поведението си, за да предпазим първо любимите си хора и семейства, защото като всяка друга зараза и този вирус се предава при близък контакт. На заседанието на кризисния щаб при кмета вчера здравните експерти обясниха, че вирусът не е високорисков и фатален за здравите хора. Опасен е и води до тежки последствия и фатален изход при възрастните и хроничноболните, затова трябва да предпазим тях“, обясни още Кацов.

 

Припомняме, че вчера бе решено всички масови събития в Дупница да бъдат отменение. Дупнишките транспортни фирми отмениха пътуванията от и за Италия, а след възстановяването на курсовете, автобусите ще спират не пред офисите на фирмите, а на автогарата, където пътниците ще бъдат посрещани и преглеждани на място. Припомнете си ТУК
Припомнете си ТУК какво трябва да знаем за коронавируса

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети