Български пощи поема разпространението на печатните издания след затварянето на Лафка

DenNews.bg
27.02.2020
размер на текста:

Заради затварянето на Lafka, от 24 часа на 1 март се предвижда разпространението на печатни издания в страната да се поема от „Български пощи“ ЕАД. Това стана ясно по време на редовното заседания на Министерския съвет.
Транспортният министър Росен Желязков докладва на премиера Бойко Борисов, че е провел среща с издателите, за да изяснят неяснотите около разпространението на вестници и списания.

„Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент“, отбеляза Желязков.

"Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Ще даваме пари за тази работа, но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност", категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

Министър Желязков обясни, че размерът на отстъпката, която се предвижда от разпространителят да бъде намалена, което е форма на насърчаване на издателите.

Ресорният министър каза още, че издателите са изразили притеснения, че точките на разпространение, на които досега бяха обектите на Lafka, ще лиши читателите от достъп до печатни издания. "Затова предлагаме на общините да взаимодействат с "Български пощи" и плюс пощите да се определят атрактивни места. Има над 3000 пощи, но реалния пътникопоток, който е интересен за разпространението, минава пред 600 места. Затова и ние предлагаме и ще определим в допълнително места, за да компенсираме", заяви Желязков.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети