Четиримата, разсъблекли момче в автобус, са задържани за 72 часа

DenNews.bg
26.02.2020
размер на текста:

СДВР публикува на фейсбук страницата си снимки на четиримата нападатели на 14-годишното момче в столичен автобус.
В петък момчето беше съблечено голо до кръста, защото е с блуза на "ЦСКА", а пътници и шофьор наблюдаваха безучастно.

Двама от нападателите са на 15 години, а останалите на 16 и 17. Те бяха разпознати от момчето и задържани. На четиримата е повдигнато обвинение за грабеж.

 

В хода на разследването е установено, че на 21 февруари около 20.00 часа, в автобус номер 404 в София, нападателите са съблекли и отнели от момчето тениската му с емблемата на ЦСКА и червен суичър, с които е било облечено, и това е станало с употребена сила и заплаха - удар в областта на лицето и заплаха - извършителите се заканили на Р.: "махай дрехите веднага, или ще те пребием!".

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети