Прокуристката на общинската болница в Дупница е готова да хвърли оставка след разследване за злоупотреби с курсове по английски

DenNews.bg
24.02.2020
размер на текста:

 Прокуристката на общинската болница в Дупница Мария Жайгарова се готви да хвърли оставка до часове. Това обяви председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който е принципал на болницата. 

Още тази сутрин се свързах с Мария Жайгарова, коментирахме казуса. Тя се чувства обидена и набедена след разследването по Нова телевизия за злоупотреби с курсовете по английски. Според Жайгарова журналистите не са интерпретирали правилно казуса в предаването и по този начин са я набедили, без тя да има вина. Аз предлагам да бъдем щадящи при коментарите по този казус, защото все пак има органи, които ще разследват случай и едва когато се произнесат, може да се прави какъвто и да е комента Но ако се докаже вината й, то Мария Жайгарова ще изгуби нашето доверие. Имайте предвид, че ако се стигне до подаване на оставката на Мария Жайгарова, то ще се изправим пред изключително труден казус по избор на нов управител. Жайгарова успя да стабилизира болницата и вече отчете и голяма печалба, коментира още Костадинов.

Името на прокуристката на общинската болница в Дупница Мария Иванова бе замесено вчера в разследване по Нова телевезия за спечелен проект за провеждане на курсове по английски за 250 000 лева за персовала на столичната болница Св. Анна, където Мария Иванова е административен директор. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети