Дупничани в Бергамо: Затвориха всички училища. Хора с кашлица и температура ще бъдат посещавани от мобилни екипи, които ще им правят тестове

DenNews.bg
23.02.2020
размер на текста:

 Заради огромния брой дупничани, които живеят в и около Милано се свъзрахме с едно семейство, което живее в района. Ето каква информация ни дадоха ет от първа ръка със случващото се в Италия във връзка с рязкото увеличаване на заболелите от коронавирус и двата потвърдени смъртни случая от болестта.

"Живеем в Бергамо, на 47 км от Милано, при нас няма болни, надяваме се, но от онзи ден има разпореждане за прекратяване на масови мероприятия, включително и Меси. Ако си с температура и кашляш е по-добре да се обадиш на 112, ще пращат екипи, които правят полеви тест. Засега това е превенция, но личните лекари вече не приемат болни с посочените по-горе симптоми. Желателно е, който ги има да не ходи сред хората, а да звъни по телефона. От утре всички училиащ в град Бергамо и цялата община са затворени, препоръчва се ограничаване на посещения на обществени места, включително и супермаркети.

Хората обаче са със смесени чувства. Днес тук е Карнивале и трябваше да има игри и чествания за децата. Ние си останахме вкъщи, но видях, че въпреки препоръките някои майки си бяха завели децата на фестата. Лично аз не съм паникьосана, но спазвам предписанията, защото от предпазване глава не боли. Честно казано не знам какво ще се реши за пътуванията от и за чужбина, както и за посещенията в училище в Ломбардия. Засега е това. В осем по новините ще видя какво става в страната. Гледам да не прекалявам с тв, че се почва една паника и не мога да отсея истината от страха"

Ние ще продължим да следим случващото се в Италия и ще правим връзка и с други дупничани, тъй като съмненията на хората в Дупница са, че заради честите пътувания с бусове всяка седмица до Милано, има вероятност много бързо заразата да плъзне и в града ни.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети