Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“ е освободен срещу 30 000 лв., повдигнаха му обвинение

DenNews.bg
21.02.2020
размер на текста:

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов е освободен от ареста с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 30 000 лева. Той е обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред.

Във връзка с постъпил сигнал на 16.01.2020 г. за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие - на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“. Същият е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК.
Разследването продължава.

В момента в централата тече поредна проверка. 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети