Дупничани се поклониха пред Васил Левски

DenNews.bg
19.02.2020
размер на текста:

Дупничани се поклониха пред Апостола на свободата, като паднаха на колене и поднесоха венци и цветя на паметника му. Днес се навършват 147 г. от обесването на Васил Левски.
„Да погледнем към самите себе си, за да осмислим извървения досега от нас път и да потърсим ориентир за онова, което сме постигнали, или пропуснали. Колкото повече образът на Дякона придобива чертите на икона, толкова по-малко познаваме и разбираме истинския, живия Апостол. Колкото по-шумно възхваляваме примера му, толкова по-лесно предателстваме спрямо неговите идеали. Не са случайни думите на Апостола, че когато си играем с живота на българите, трябва да се мисли зряло, па и да се съветваме един други и да се слушаме, да избягваме даже и най-малка гордост, да не присвояваме на себе си нищо”, обърна се към присъстващите кметът Методи Чимев.

Първокласничката Дара Драганова изпълни песента „Къде си, вярна ти, любов народна” заедно с мъжкия хор „Св. Иван Рилски”, дирижиран от Таня Камбурова.
Вокална група към СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” изпълни няколко песни, посветени на великия българин, а стихотворения рецитираха Емили Георгиева, Петя Димитрова и Матей Сотиров.

След края на програмата венци пред паметника на Васил Левски поставиха кметът инж. Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, председателят на ОбС Костадин Костадинов и представители на различните партии.
Цветя на паметника положиха много граждани и деца.

 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети