Арестантите Арабаджиеви се леко пострадали при катастрофа с кола на съдебна охрана

DenNews.bg
19.02.2020
размер на текста:

Подсъдимите Маринела и Ветко Арабаджиеви са леко пострадали при катастрофата между кола на съдебна охрана, с която са транспортирани след вчерашното съдебно заседание по делото срещу тях, и такси на светофар в столицата снощи.
Колата на съдебна охрана е преминала на жълт светофар и с включена светлинна сигнализация. Това обясни по телефона за bTV зам.-министър Николай Проданов. Той посочи, че служебната кола е със специален режим на движение и може да минава и при забраняващ режим и затова е бил с предимство. Според Проданов не може да се говори за превишена скорост, тъй като самото трасе не го предполага.
Арабаджиеви са откарани за преглед в Университетската болница "Лозенец". Ветко Арабаджиев е с леки наранявания на ръката, но вече се намира в болницата на затвора. Съпругата му Маринела е вдигнала кръвно и остава за наблюдение в болница "Лозенец".
Сигналът за инцидента, който стана на кръстовището на бул. "Дондуков" и "Раковски", бе подаден малко след 19 часа. Колата с подсъдимите съпрузи се е движила по бул. "Дондуков", а таксито по ул. "Раковска", в посока Сточна гара. Проверките на двамата шофьори сочат, че нито един от тях не е бил пиян или дрогиран, нито пък с неизрядни документи.
Таксиметровият водач и пътничката в таксито дадоха показания пред полицията. Катастрофата е станала за секунди и са били засечени, твърдят те.
Надежда се прибирала с таксито към дома си в квартал "Хаджи Димитър". Тя била отзад, от страната на удара, с колан. "Бързо караше тази кола, тя мина на червено, имаше само светлини, без сигнализация, ние бяхме на зелено", разказа жената, цитирана от bTV.

Вчера срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и още петима души започна делото в Специализирания наказатален съд. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и пране на пари.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети