Съдът постанови постоянен арест за съседа, поръчал жестокия побой над дупнишкия бизнесмен Христо Карабельов

DenNews.bg
17.02.2020
размер на текста:

 РС – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Георги Т. / неосъждан, на 64 години /, който е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за причиняване на средна телесна повреда, за което се предвижда лишаване от свобода до 6 години.
Георги Т. е привлечен кат обвиняем затова, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, умишлено е склонил неустановени на този етап две лица да причинят средна телесна повреда на Христо Карабельов от гр. Дупница, изразяваща се във фрактура на черепа, като неустановените извършители са нанесли на пострадалия удар в областта на главата с неустановен предмет.
Семейството на пострадалия и това на обвиняемия са в изключително влошени междусъседски отношения.
Пострадалият Христо Карабельов се прибирал на 13.02.2020 г. вечерта към дома си и пред входа на блока, където живеел е бил нападнат от две непознати за него лица, които му е нанесен силен удар в областта на главата с метален предмет, пише в искането на Районна прокуратура – Дупница.

Съдът обяви в мотивите си, че от събраните по досъдебното производство доказателства, може да се направи извод, че към настоящия момент е налице висока степен на вероятност обвиняемият да е извършител на деянията, за които е обвинен, както и, че има опасност да извърши друго престъпление, като въздейства да не могат да бъдат намерени извършителите на престъплението.

Определението се изпълнява незабавно, като същото подлежи на частна жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети