Условна присъда за закана за убийство постанови съдът в Дупница на баща, защитил бития си син

DenNews.bg
11.02.2020
размер на текста:

 Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева призна 43- годишния Васил К. за виновен в закана за убийство и за причиняване на средна телесна повреда, в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия заради насилие срещу неговия син, и определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което да се отложи за срок от 3 години. Подсъдимият Васил К. е неосъждан.

Съдът го призна за виновен в това, че на 20.05.2015 година в село Бистрица, Община Дупница, се е заканил на А. З.– с убийство, като е насочил част от огнестрелно оръжие – приклад от ловен полуавтомат (пушка), марка „Берета”, към главата му и е изрекъл думите: „Ще те гръмнем, ти си бил сина ми“, „Сега ще те гръмна” и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, за което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца. На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на наказанието за срок от 3 години.
Районен съд – Дупница признава подсъдимия В. К. за виновен и в това, че е причинил на С.Ч. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение на движението на ляв долен крайник – луксация (изкълчване) на капачето на ляво коляно, в състояние на силно раздразнение, предизвикана от пострадалия заради насилие срещу сина му– престъпление по чл.132, ал. 1, т. 2 от НК, като на основание чл. 54 от НК му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, като отлага изтърпяването му за срок от 3 години.

Съдът групира наказанията, като налага по-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15-дневен срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети