От днес тече спецоперация за контрол на автобуси и камиони

DenNews.bg
10.02.2020
размер на текста:

От днес до 16 февруари у нас се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите, съобщиха от полицията.
Аналогични действия има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - ROADPOL. ROADPOL е новото наименование на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, което ще се използва от началото на тази година, вместо добре известното TISPOL.
Традиционно, операциите за контрол на товарните автомобили и автобусите са заложени в календара на ROADPOL, поради факта, че при възникване на тежки пътнотранспортни инциденти с такива превозни средства, последиците са значително по-големи.
Сред основните изведени причини са: неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост; употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози; превоз на необезопасени товари; претоварване на машините.
При провеждане на операциите за контрол на товарните автомобили и автобуси у нас участват и служители на Криминална и на Икономическа полиция, както и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, които ще извършват проверки за техническото състояние на моторните превозни средства и провозваните с тях товари, заплатени винетни такси, нелегален трафик на емигранти, оръжие и забранени от закона вещества и други.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети