Увеличението на извънредния труд двойно пак влиза в пленарна зала

DenNews.bg
09.12.2020
размер на текста:

Новата пленарна седмица на депутатите ще започне с поредния опит на мнозинството да прокара промените в трудовото законодателство. Новите текстове в Трудовия кодекс са втора точка от дневния ред, а част от тях предвиждат повишаване на извънредния труд от 150 на 300 часа, увеличение на периода на отчитане на сумарното изчисляване на работното време, както и разширяване на обхвата на еднодневните трудови договори.
Срещу това обаче се обяви опозицията от БСП, която на два пъти, използвайки процедурна хватка с поискана поименна проверка на кворума, успя да прекъсне заседанията и да отложи разглеждането им. От БСП се заканиха да използват всички парламентарни средства, за да стопират приемането на текстовете.
В рамките на пленарното заседание депутатите ще гласуват още промяна в състава на Комисията по енергетика, както и ще ратифицират Споразумението за предоставяне на възмездни консултантски услуги "Подкрепа за териториална декарбонизация" между Министерството на енергетиката и Международната банка за възстановяване и развитие. Източник: БГНЕС

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети