Изборите трябва да са на 28 март, отсече президентът

DenNews.bg
07.12.2020
размер на текста:

Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.
По думите му, трябва да се създадат необходимите условия от всички, от които зависи това - изборна администрация, изпълнителна власт.
Президентът направи коментара си, след като поднесе цветя на паметника на Никола Вапцаров по повод 111 г. от рождението на поета антифашист.

Управляващите вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор, каза президентът по повод идеята на ГЕРБ да има прокурор, който да разследва главния прокурор. Имитацията на реформи издава само целта на управляващите - да се бетонира статуквото.

По отношение на ваксините срещу коронавируса Румен Радев заяви, че очаква експертите от ръководството на българското правителство да обединят своите мнения. Запитан дали ще свика Консултативния съвет за национална сигурност за ваксините, държавният глава отсече:
"Какво очаквате от КСНС? Разяснил съм отдавна поради какви причини аз не свиквам този КСНС. Това е изключително експертен въпрос. Очаквам експертите от ръководството на българското правителство да обединят своите мнения", посочи той.


Припомняме, че преди дни говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева каза, че е възможно изборите да бъдат отложени с 2 месеца, но това е от компетенциите на президента.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети