Фармацевтичният гигант Тева отказа финансова помощ на Марек

DenNews.bg
22.12.2020
размер на текста:

Фармацевтичният гигант Тева официално отказа финансова подкрепа за отбора на Марек. Това става ясно от писмо на фармацевтичната компания, изпратено до президента на футболния клуб Цветан Видински. В писмото се казва, че „финансовите дарения на средства не са включени в политиката на компанията и тя не може да осигури средства за функционирането и оперативната дейност на ФК Марек“. Посочено е още, че областта на спорта е извън приоритетите на Тева. Писмото е подписано от Гади Мукомолов, изпълнителен директор на завода в Дупница.


Така практически рухна надеждата на ръководители, футболисти и най-вече фенове на Марек клубът да се сдобие със спонсор, с оглед затрудненото финансово положение и фактът, че отборът е на първо място в Югозападната Трета лига. От ръководството на Марек обаче са категорични, че това развитие на нещата няма да намали амбициите на клуба за ползотворна работа и добро представяне в мачовете от втория полусезон. „Определено тази новина доста ни ограничава и откъм материална база, и откъм селекция. Имахме надежди, че със средства от спонсори може да построим поне един тренировъчен терен, но това явно няма да се случи. Все пак ние не се отказваме и продължаваме да работим и да играем за победа във всеки мач“, заяви за DenNews.bg Цветан Видински.
Припомняме, че привържениците на Марек сами организираха кампания за дарения в полза на любимия си отбор и събраха необходимата сума за нормалното завършване на есенния дял на шампионата на Югозападната Трета лига. Иначе бюджетът на клуба основно се формира чрез субсидиране от Община Дупница. Публична тайна е, че четирите отбора зад Марек в класирането разполагат с бюджети три пъти по-големи от този на дупничани.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети