Избраха дупничанин за Спортист №1 на Кюстендил

DenNews.bg
22.12.2020
размер на текста:

Дупничанинът Августин Спасов бе избран за Спортист на годината на Кюстендил за 2020. Анкетата бе организирана от Община Кюстендил, съвместно с „Дарик радио“.
Спортист №1 за 2020 година Августин Спасов е от СК по борба „Васил и Георги Илиеви“ – 9 място на ЕП за мъже, 2м. ДЛОШ – мъже и 2м. на ДЛП мъже. Негов треньор е Валери Райчев. През 2017 г. Августин отново бе избран за „Спортист на годината“. Спортист №2 на Кюстендил за 2020 година е Даяна Димитрова. Въпреки, че 2020 година й донесе изпитания и сътресения – наложи се след контузия ръката й да бъде гипсирана, на Държавното първенство по Художествена гимнастика в категория А от 97 състезателки тя се класира на второ място в многобоя, а на въже взе златен медал. На турнирите Феникс и Диляна Къп безапелационно спечели първите места както в многобоя, така и на отделните уреди. Треньор - Валя Машова. Спортист №3 на Кюстендил за 2020 година е Мишел Иванова. Родена 2005 година, но вече е член на националния отбор по естетическа гимнастика и именно с този отбор спечели титлата републиканска шампионка за 2020 година. Нейна лична треньорка е нейната майка – Весела Николчова.
„Отбор на Кюстендил“ за 2020 г. е ФК „Кюстендил“ - шампион 8 пъти на окръжна група “Осогово” и 6 пъти носител на купа за Областен първенец. През 2019/2020 година за първи път участва в Трета Югозападна лига и с реална възможност да се класира за Втора професионална лига следващата година, тъй като след приключване на есенния полусезон на футболната 2020/2021 година, отборът заема престижното 3-то място, само на една точка от лидера Марек. Техен треньор е Николай Николов.
Предвид заповедта на Министъра на здравеопазването, церемонията по връчване на наградите бе отложена, като ще бъде насрочена нова дата.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети