Двама с наказания от Дупнишкия съд за нарушена карантина

DenNews.bg
22.12.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница наложи наказания „Пробация“ за двама подсъдими, признали вината си, че са нарушили противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, като не са спазили предписание за поставянето им под 14-дневна карантина - престъпление по чл.355 ал.2 във вр. с ал. 1 от НК.
Районен съд – Дупница одобри споразуменията постигнати между прокуратурата и защитата на подсъдимите, като им наложи наказания „Пробация“, включващи задължителна регистрация по настоящ адрес, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

Подсъдимият Григор Ш. (на 61 години, неосъждан) се признава за виновен в това, че на 16.06.2020 г. в с. Крайници е нарушил предписание за поставяне под карантина на Регионална здравна инспекция - Кюстендил, считано от 12.06.2020 г. до 26.06.2020 г. включително, напускайки мястото, на което е посочил, че ще пребивава за срока на предписанието и след като е напуснал адреса, пребивавал на обществено място -улица в селото.

Подсъдимият Кирил К. (на 46 години, неосъждан) се признава за виновен в това, че на 20.05.2020 г. в с. Червен брег е нарушил предписание за поставяне под карантина, като след пристигане на 18.05.2020г. от рискова страна – Италия, не е спазил срока на 14-дневната карантина – да пребивава на адрес с. Червен брег, а е пребивавал на обществено място по смисъла на Закона за здравето.
Определенията на двата състава на Районен съд – Дупница са окончателни и не подлежат на обжалване.

Общо 8 са делата в Районен съд – Дупница, за престъпление по чл. 355, ал.2, във вр. с ал.1 от НК. Наложените наказания след одобряване на постигнатите между страните споразумения са „Пробация“ за срок от 6- 8 месеца.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети