Нидерландия спря полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса

DenNews.bg
20.12.2020
размер на текста:

 Нидерландия тази сутрин забрани полетите, пристигащи от Великобритания, след откриването на нов щам на коронавируса на Острова, предаде ДПА.

Забраната влиза в сила незабавно и трябва да продължи до 1 януари, се уточнява в изявление на правителството на Нидерландия. Холандският национален институт за обществено здраве и околна среда препоръча да се ограничи доколкото е възможно внасянето на този щам на вируса от Великобритания чрез ограничаване или контрол на движението на пътуванията, което накара правителството да отмени въздушното пътуване.

Вирус с варианта, описан във Великобритания, вече е бил идентифициран в случайна проба в Нидерландия в началото на декември. Случаят трябваше да бъде разследван допълнително, за да се определи кой е бил засегнат, как е възникнала инфекцията и дали са известни свързани случаи.

Великобритания вчера обяви нова блокада за Лондон и части от Южна и Източна Англия, започваща от днес заради опасения относно бързото разпространение на новия щам.

Откритият наскоро вариант е до 70 процента по-заразен от досега известната форма на вируса, уточни британският премиер Борис Джонсън вчера. Но той отбеляза, че нямало доказателства, че ваксините срещу мутацията са по-малко ефективни.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети