Банско приема почитателите на зимните спортове от днес

DenNews.bg
17.12.2020
размер на текста:

Зимният сезон в Банско стартира от днес. Въпреки ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, почитателите на зимните спортове ще могат да ползват пистите и съоръженията.

Пистите, които работят от днес, са Плато 1 и 2 (№3 и №11), Бъндерица (№2), Балканиада (№4) до Междинна станция на Лифт Б1 и Б2, Юлен (№8) и Коларски път (№1), съобщи bTV.
Следните съоръжения ще бъдат отворени в самото начало на сезона: лифт Шилигарника, лифт Плато, лифт Бъндерица 1 и 2, детска котва, шест седалков Коларски път, паничка Бъндеришка поляна, пътечка Бъндеришка поляна и кабината.

Поради обилните снеговалежи от курорта предупреждават, че има лавинна опасност от самото начало на сезона и препоръчват практикуването на зимни спортове да се извършва само в рамките на обозначените и обработени писти.

В ски зоната ще бъдат отворени алпийските барове на Бъндеришка поляна и Шилигарника, където ще има възможност да бъдат купени топли напитки.

Ски сезонът в Пампорово пък стартира на 19 декември, събота. Ски зоната в курорта ще бъде достъпна в по-голямата си част, като работещите писти ще са № 1 - Язовира, №1А - Байпас, №6 - Туристическа, №10 - Дельово дере, №11 - Картола и №12 - Стойките.

От Боровец обясняват, че са напълно готови за отваряне на ски зоната, но са необходими ниски температури, за да се направи изкуствен сняг. От курорта се надяват, че за Коледа ще има заснежени писти.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети