Пореден опит на Капланов да излезе на свобода, съдът отхвърли молбата му

DenNews.bg
14.12.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница остави без уважение молбата на бившия гард на Братя Галеви Васил Капланов-Каплата да бъде освободен от ареста с по-лека мярка, като този път чрез адвоката си Ивайло Алексиев той настояваше мярката му „Задържане под стража“ да бъде изменена в „Подписка“.
Съдия Ели Скоклева обоснова решението си Капланов да остане зад решетките с това, че не са представени доказателства, че са налице нови обстоятелства за изменение на мярката за неотклонение.
Припомняме, че Васил Капланов е основен заподозрян за изчезването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница, но се намира в ареста по обвинение за закана за убийство, отправена към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин и то по времето, когато Капланов бе под домашен арест по обвинение за държане на боеприпаси.
Припомняме, че Янек изчезна в късната вечер на 31 юли, като последно е засечен от камери в джипа на Капланов. До момента няма следа от Янек, а срокът на досъдебното производство за отвличането му бе продължаван на два пъти. За момента няма повдигнато обвинение срещу конкретен извършител.
Припомняме още, че синът на Васил Капланов – Никола също се сдоби с две обвинения. Те са за нанасяне на щети на автомобила на Янек Миланов.
Припомняме, че преди фаталната дата 31 юли Янек Миланов е подлаган на тормоз месеци наред – на автомобилът му са нанасяни щети на няколко пъти, срещу жилището му е стреляно, а в дните преди да изчезне му е изпратена снимка на гроба на родителите му.
Според прокуратурата извършител на две от нападенията срещу автомобила на Янек е Никола Капланов. Той бе обвинен, но съдът го освободи с мярка „Подписка“,

Сегашното решение на Дупнишкия съд Васил Капланов може да обжалва пред Окръжен съд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети