Байдън и Харис са „Личност на годината“ на сп. „Тайм“

DenNews.bg
11.12.2020
размер на текста:

Списание „Тайм“ обяви за „Личност на годината“ избрания президент на САЩ Джо Байдън и вицето му Камала Харис. Това бе съобщено по време на специално предаване от NBC.
Рокзвездата Брус Спрингстийн представи почетните носители на титлата. Едуард Фелентал, главен редактор на списанието, отбеляза, че тази титла е присъдена за първи път на избран вицепрезидент на САЩ. "Байдън и Харис представляват нещо като забележителност", добави той.
Носителите на титлата, на свой ред, изразиха благодарността си, като казаха, че решението на редакцията на списанието е чест за тях.
Представянето на кандидатите, обявяването на победителите и техните изпълнения бяха предварително записани на видео –кято мярка срещу разпространението на коронавируса.
Според редакторите на „Тайм“, Байдън „е избран за 46-ия президент на САЩ на исторически и безпрецедентни избори“. Списанието приписва на бившия вицепрезидент на страната спечелването на най-голям брой гласове в историята на САЩ на президентските избори през ноември, счупвайки рекорда на 44-ия държавен глава Барак Обама.

Припомняме, че миналата година „Личност на годината“ бе шведската 16-годишна еко активистка Грета Тунберг.

По традиция през декември редакторите на списанието обявяват кой е носителят на званието. Снимката му се представя на корицата. Няма конкретни критерии за присъждане на това звание. Счита се, че то се получава от онзи, който през годината е оказал най-голямо влияние върху обществото, независимо дали е било положително или отрицателно. Първият, който печели тази титла през 1927 г., е американският пилот Чарлз Линдбърг, който за първи път в историята прелетя сам през Атлантическия океан.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети