Медиците с COVID-19, но без симптоми продължават да работят в Александровска болница

DenNews.bg
05.11.2020
размер на текста:

Към този момент нямаме дефицит на кадри. Имаме само 2 инфекционисти, но 46 анестезиолози. Това заяви ръководителят на Александровска болница проф. д-р Борис Богов, като уточни, че заради разкриването на още 200 легла се търсят доброволци. Богов предупреди, че лекари и медицински работници, които работят в Александровска болница, заразени са с COVID-19, но нямат симптоми, няма да бъдат карантинирани и ще остават на работа. Щяло да се работи без риск за пациентите с такива специалисти, увери той. Всеки със симптоми ще се карантинира, добави Богов.

Той коментира идеята за настаняване на заразени в хотели така:
„Мисля, че не е сериозно. Би могло, но няма кой да се грижи за тях, а ако се случи, това ще са пациенти, които нямат необходимост от болнично лечение“.
„При всички случаи ще има нужда от медицински персонал, иначе ще бъдат на почивка”, каза още Богов пред БНТ, като добави, че такива пациенти всъщност ще са основно хора, които ги е страх да са сами вкъщи.
Ръководителят на Александровска болница призова всички болници да разкрият легла за COVID-болни. „Сега да се прави каквото и да било, вълната е отпушена. Лично моето мнение е, че пациентите сами ще почнат да се самоизолират – така някои от секторите ще бъдат затворени, не от държавата”, обясни Борис Богов.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети