Пълно фиаско на конкурса за управител на общинската болница в Дупница: Неизвестен кандидат и ексздравен министър тройкаджия го провалиха

DenNews.bg
04.11.2020
размер на текста:

 Пълно фиаско претърпя поредният конкурс за управител на общинската болница в Дупница. Освен, че нито един от кандидатите не се появи пред комисията днес, членовете й трябваше да се сблъскат с нахвърляна надве-натри концепция на един от тях- бившият заместник министър на здравеопазването от кабинета на тройната коалиция д-р Матей Матеев, чиито дипломи за завършени специализации се оказаха с повече съдържание, отколкото визията му за развитието на общинската болница. Един от членовете на комисията- Миглена Вельова бе категорична, че това меко казано е несереизно отношение.

Още по-интересна е историята с втория кандидат, който пък само е "метнал" едно заявление за участие в конкурса, също написано надве-натри в деловодството- някой си Радой Стоянов, за който нито се знае кой е и какъв е, и от който до конкурса нямаше ни вест, ни кост.

Всъщност това е поредният провал на конкурса за управител на лечебното заведение, което вече трета година се управлява успешно от прокуриста Мария Жайгарова, която успя да го имъкне от колапс и да го стабилизира. Сега предстои насрочването на нова процедура, но кога ще стане това, след като ОбС хлопна кепенци заради огранечияната заради коронавируса, не се знае. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети