Джо Байдън е пострадал леко при игра с едно от кучетата си

DenNews.bg
30.11.2020
размер на текста:

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън получил лека фрактура на дясното стъпало, след като се подхлъзнал и паднал, докато си играел с едно от кучетата си, заяви неговият личен лекар, съобщиха Ройтерс и Франс прес.
По-рано вчера офисът на Байдън съобщи, че инцидентът станал в събота и 78-годишният демократ посетил ортопед в Нюарк, щата Делауер.
Първоначално личния му лекар Кевин О'Конър заяви, че Байдън е получил навехване на десния глезен. Рентгенови снимки показали, че няма явно счупване, но Байдън е подложен на допълнително изследване чрез скенер, за да се прецени точно състоянието на нараняването.
Компютърната томография потвърдила неголеми пукнатини в страничните и средните клиновидни кости, които са в средата на стъпалото, уточни по-късно лекарят в друго комюнике, публикувано от пресслужбата на демократа. Той добави, че Байдън вероятно ще трябва да носи ортопедична обувка няколко седмици.
Байдън се наранил, когато играел с кучето Мейджър, една от двете немски овчарки на семейството му, отбелязва АП. Мейджър беше осиновена от семейство Байдън от приют в щата Делауеър през 2018 година. Първото им куче, Чамп, е взето от развъдник след изборите през 2008 година. Джо Байдън и съпругата му Джил заявиха, че ще вземат и двете си кучета в Белия дом, планират също да си вземат и котка.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети