Марадона е приет в болница, преди дни рухна по време на тренировка

DenNews.bg
03.11.2020
размер на текста:

Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона е приет в частна клиника в град Ла Плата, южно от Буенос Айрес, за да бъде подложен на медицински прегледи, тъй като "той е емоционално болен" и страда от анемия, съобщава "Дойче Веле", позовавайки се на местни издания. 

Според различни аржентински медии, хоспитализацията му не е свързана с пандемията на коронавируса, пише БГНЕС.
В петък Марадона, настоящ треньор на "Химнасия и Есгрима Ла Плата", опита да проведе тренировка със своите играчи в деня на 60-ия му рожден ден, но след като прекарал няколко минути на терена, той се оттеглил, подпомогнат от своите помощници. "Емоционално той е зле. Беше за някои изследвания и поиска да му бъдат направени", обясниха от санаториума. Освен това казаха, че той е "стабилен", че "няма спешни случаи" и че причините са "депресия и анемия". "Душата ми се разбива, когато го виждам такъв", написа в социалните мрежи Джанина Марадона, една от двете му дъщери.
С маска и колеблива стъпка Марадона стъпи на терена в петък, където беше почетен за рождения си ден, въпреки че беше очевидно, че има сериозни трудности при ходенето. Според негови близки, хоспитализацията му има за цел да направи корекции на лекарствата му. Неговото присъствие беше под въпрос, тъй като един от хората, които се грижат за него, имал симптоми, подобни на COVID-19, въпреки че тестовете били отрицателни. Според източници, близки до Марадона, хоспитализацията е свързана повече със състоянието на духа му, отколкото с физическото му състояние.
Марадона пребивава в Брандсен, южно от град Буенос Айрес и само на 10 минути от "Естансия Чика", центъра за физическа подготовка. В тази къща той е останал от началото на карантината в Аржентин през март. Там Марадона изпълнява рутинни физически упражнения и кинезитерапия, наблюдаван от личния му лекар. Марадона страда от безсъние и както е обяснено от един от лекарите му Леополдо Луке, "от доста време му предписват някои анксиолитици. Те са лечение, които продължаваме, тъй като някои лекарства не могат да се изваждат просто така. Тялото развива толерантност и драстичното им изтегляне може да причини проблеми", каза Луке.
През целия си живот Марадона има много здравословни проблеми, някои свързани с ексцентричния му живот, които дори го доведоха до ръба на смъртта. През 2000 г. той получи инфаркт поради предозиране с дрога в уругвайския курорт Пунта дел Есте, последван от продължително лечение с възходи и падения в Куба. През 2004 г. и с над 100 килограма тегло, друга сърдечна и дихателна криза го изненада в Буенос Айрес, но той се възстанови. След операция на стомаха той успя да свали 50 килограма. През 2007 г. прекомерната консумация на алкохол доведе до нова хоспитализация за токсичен хепатит.
Последният му здравословен проблем е в коленете, за което трябваше да се подложи на операция, за да си направи протеза.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети