Има светлина в тунела Марек да намери спонсор

DenNews.bg
23.11.2020
размер на текста:

Лъч надежда се появи в изказването на президента на Марек Цветан Видински след разгрома с 6:0 над Гранит (Владая) що се отнася до това клубът от Дупница да намери спонсор. От думите му стана ясно, че Марек е предизвикал интерес сред бизнеса с добрата си игра и с това, което феновете правят за отбора.

„В условията на пандемия е много трудно за всички отрасли. Не знам кой бизнес е на печалба освен фармацевтичният. Това сигурно ви говори нещо... Водени са преговори, но повече не мога да кажа. Имаме някаква светлина. Трябва да покажем на тези хора, че работим честно и правилно. Трябва да ги запалим по някакъв начин, защото това са външни хора, които са тук не повече от година. Ако на тези хора им хареса отношението на публиката и играта на футболистите, може да се запалят и за нещо по-сериозно“, каза Видински.

Той допълни, че привържениците на Марек продължават да помагат на отбора, макар мачовете да се играят без публика. „Феновете не са ни оставили нито за миг и в период, когато е забранено да има публика на мачовете. Намират начин да ни покажат, че са зад нас – събират средства, дават ни пари преди всеки мач. Има хора които продължават да даряват, може да са по малко или по 100 и 200 лв., но помагат. Например собственик на заведение за дюнери всеки месец ни дава по 100 лв., което за нас е добре. Разбрахте, че и общинските съветници се активираха. Хората виждат в какво положение сме и ни помагат. Има интерес и от хора, които са се занивали с футбол. Дори имах среща с такъв човек, който обеща, че ще ни дари 500 лв. Той обеща да говори и с друга фирма да ни помогне, за да изкараме нормално до Нова година“, обясни Цветан Видински.

„След цялото това нещо трябва да помислим трезво и сериозно дали искаме да атакуваме „Б“ група. Защото ние нямаме база, след като ни трябват поне още два терена, на които да тренираме. Инвестицията е много голяма. За да се издържаме в „Б“ група ни трябват минимум 400 000 лв. А с тези пари бихме могли да си оправим базата. Друг важен въпрос е дали въобще можем да осигурим 400 000 лв. Трудно намираме 120 000 лв., а какво остава за по-големи суми... Трябва да се активира цялата общност в Дупница, както и с кмета да потърсим начин да направим нещо“, завърши президентът на Марек.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети