Съдът не пусна дупничанина, обвиняем за производството на наркотици в цех

DenNews.bg
20.11.2020
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил остави без уважение молбата на Владимир М. за изменение на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека.
43- годишният мъж е привлечен като обвиняем за държане на марихуана с цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества.
Досъдебното производство започна на 3 юни тази година, след като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати в бившия стопански двор в дупнишкото село Крайници. За тези престъпления законът предвижда наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2- 8 години и глоба от 5 000 – 20 000 лв.
Обоснованото предположение, че обвиняемият е съпричастен към посочените престъпления, не е разколебано. Няма реална опасност той да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление, предвид механизма и начина за извършване на деянията, както и факта, че са му повдигнати обвинения за 2 престъпления, са сред мотивите на съда.
Определението на Окръжен съд-Кюстендил подлежи на обжалване и протестиране пред САС.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети