Още един дупничани почина от коронавирус, жертвите в областта до момента са 80

DenNews.bg
20.11.2020
размер на текста:

Още един дупничанин почина от коронавирус. 68-годишният пациент е имал придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.


От началото на пандемията до този момент излекуваните от COVID-19 в Кюстендилска област са 830 души, съобщават от РЗИ – Кюстендил. На домашно лечение към днешна дата са 1437 души, под задължителна карантина са поставени 1088 лица. Общо диагностицираните в областта са вече 2456, а починалите – 80 души.


Новите случаи през изминалото денонощие са 113. Най-голям брой новозаразени лица има отново в двете най-големи общини – 59 в Кюстендил и 39 в Дупница. В останалите общини са съответно: Кочериново – 6, Сапарева баня – 4, по два нови случая в Бобов дол и Бобошево и един новозаразен в Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.

 

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“-Дупница към момента са настанени 29 души. Един пациент е на апаратна вентилация, останалите са в тежко и средно тежко състояние. До края на днешния ден ще бъдат изписани няколко излекувани.


В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 29 души. 14 са на кислород, като от тях шестима са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние. Днес предстои изписване на няколко пациенти, които са в по-стабилно общо състояние.

Към днешна дата 48 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Седем души са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. Десет души, които са в задоволително състояние, ще бъдат изписани в рамките на деня.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети