Ден на траур за закланите в Сандански дечица

DenNews.bg
20.11.2020
размер на текста:

Кметът на Сандански Атанас Стоянов е издал заповед днес - 20 ноември, да е Ден на траур в памет на трагичната смърт на тригодишната Ивон и петгодишният Васил.
В траурния ден се забраняват всички публични празненства, а националните знамена на институциите в община Сандански, ще бъдат свалени наполовина.
Жестокото двойно убийство на деца помрачи Сандански снощи. В сигнал до телефон 112 е съобщено, че в къща на улица "Скопие" 23, която се намира в непосредствена близост до полицията, са открити заклани 3-годишно момче и момиче на 4 години и половина.
Днес психолози разговарят с майката Кристина, която е основен заподозрян за жестоките убийства. Тепърва ще се установява дали е имала някакви психически проблеми, като ще се изготви и психиатрични експертизи преди да й бъдат повдигнати обвинения.
Родителите на бащата разказват, че тя е била емоционално нестабилна и често изпадала в кризи.
По време на жестокото престъпление тя е била сама с децата. Когато бащата Георги се прибрал, заварил страховитата гледка. Жена му била в неадекватно състояние. Кристина била назначена на работа преди няколко месеца в училище в Сандански. Съпругът й Георги пък е горски работник. Двамата били в развод.
По случая е образувано досъдебно производство, извършва се оглед на местопроизшествието и се изясняват обстоятелствата, довели до тежкото криминално престъпление.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети