Болничните заведения в областта са изрядни за пожарна безопасност

DenNews.bg
20.11.2020
размер на текста:

Болничните заведения в област Кюстендил са изрядни за пожарната безопасност. Това е установено при 31 проверки от страна на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, извършени през тази седмица.
Акцентът в проверките в бил върху новооткритите отделения за лечение на COVID-19 и в съответствие с получените указания от ГДПБЗН – МВР с цел да бъдат осигурени достатъчно безопасни условия на пребиваване на пациентите и да се предотвратят предпоставките за възникване на инциденти.
Проверени са извършени в трите болници за активно лечение, в заведенията за долекуване и рехабилитация, домове за хора с увреждания и за временно пребиваване на хора с увреждания, центрове за спешна медицинска помощ, диспансери, домове за медико-социални грижи, хосписи и др. Служителите са проверили основно състоянието на изградените инсталации – пожароизвестителни, пожарогасителни, кислородни, електрически и други.
При проверките не са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети