След депутатите-лекари и депутатите-учители от БСП излизат като доброволци

DenNews.bg
20.11.2020
размер на текста:

Депутатите-педагозите от БСП ще стават доброволци в подкрепа на колегите си в образователната система, където има недостиг на кадри поради многото заболели. Това обяви лидерът на социалистите в България Корнелия Нинова на своята страница във Фейсбук.
Депутатите-учители от левицата заявиха своето желание в няколко Регионални управления по образованието.
Дори и без кризата с коронавируса над хиляда учителски места са останали незаети две седмици преди началото на новата учебна година, констатираха депутатите като отчетоха, че наред със здравната, кризата в образованието е в не по-малка степен значима и следва да й се окаже помощ незабавно с оглед на предотвратяване на огромните щети, които се очаква да настъпят.
Очаква се пенсионирането на 20 000 български учители в идните три години, констатираха от БСП.
Припомняме, че преди дни, министърът на образованието Красимир Вълчев, заяви, че е пусната молба до университетите, студентите, които учат педагогика последна година, да се включат като доброволци в училищата.

В понеделник тримата лекари-депутати от БСП се включиха на първа линия в борбата с коронавируса, като заминаха за болниците в Шумен и Свищов, за да лекуват пациенти с COVID-19.
Вчера лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че тя и депутатите от БСП, които са здрави, ще станат доброволци в болници.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети