Подкрепата не спира! Дупнишката Коледа подаде ръка на Марек

DenNews.bg
17.11.2020
размер на текста:

Коледа подрани за отбора на Марек, след като славният футболен клуб отново получи подкрепа от своите привърженици. През октомври само за десетина дни феновете събраха над 5000 лв., за да покрият финансовата дупка в клуба, а през ноември проявите на загриженост продължават. На призива за помощ вече откликват и местни политици, разбра DenNews.bg. Общински съветници от Комисията по спорт и младежки дейности в ОбС-Дупница са събрали помежду си известна сума пари в подкрепа на ФК Марек. Загриженост за съдбата на клуба са проявили и други местни парламентаристи, които също са дарили лични средства за отбора, но на този етап не желаят да оповестяват имената си. Сред съветниците подкрепили Марек са и Бойко Христов и Ивайло Петров от групата на БСП. Освен тях не са малко и други граждани, дарили средства в полза на Марек в изминалите няколко дни – Йордан Симов, Крум Крумов и Георги Георгиев, Крум Тасев, Слави Шопов. Клубът бе подпомогнат и от Тодор Тодоров.

„Не знам дали е най-точното определение, но аз бих нарекъл това, което хората от нашия град правят за Марек – Дупнишката Коледа! Благодарим на всички за проявания ентусиазъм и загриженост към една от емблемите на Дупница, какъвто е ФК Марек. Още повече, че на всички е трудно в тази ситуация, в която се намираме. Надявам се подкрепата на тези хора към нас да я има още дълго, а ние да продължаваме да ги радваме с добра игра и победи“, заяви за DenNews.bg вицепрезидентът на Марек Васил Василев.

Следващият мач на отбора е още в сряда от 14 ч. на ст. „Бончук“ и е от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Съперник е тимът на Пирин (Рз), а срещата ще се играе без публика, заради забрана от страна на Министерство на здравеопазването.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети