Трима депутати от БСП заминават днес за Свищов и Шумен, ще лекуват пациенти с коронавирус

DenNews.bg
16.11.2020
размер на текста:

Трима депутати-лекари от БСП заминават днес за болниците в Свищов и Шумен, за да се включат в лечението на пациенти с коронавирус.
„След като разбрахме, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в ковид отделението, решихме да помогнем. Проведохме разговор с тримата наши депутати- лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората. Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен.
Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болницата в Шумен и двама в Свищов“, обяви чрез страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Вчера здравният министър Костадин Ангелов обяви, че болница в Шумен е препълнена и заразените с коронавирус ще се настаняват вече в местната психиатрия и в бившата белодробна болница.
По думите на министър Ангелов, шуменската болница е достигнала предела на възможностите си за приема на заразени пациенти.
"Обиколих включително и Covid залата и реанимация, почти няма незаето болнично легло, което е могло да бъде разкрито. Това, което може да се направи допълнително ще се случи през другата седмица, разкриването на допълнителни легла на територията на държавната психиатрична болница, разкриването на допълнителни легла на територията на бившата белодробна болница“, посочи той.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети