Синът на Капланов излиза от ареста с мярка „подписка“

DenNews.bg
13.11.2020
размер на текста:

Синът на Васил Капланов – Николай излиза от ареста с мярка „подписка“. Това реши днес Районен съд-Дупница.
Припомняме, че Капланов младши беше арестуван за 72 часа по обвинение за умишлено повреждане на лек автомобил, собственост на Янек Миланов, който изчезна в късната вечер на 31 юли, след като последно е засечен от камери в джипа на Васил Капланов.
В обвинителния акт на 20-годишния Капланов е записано, че той умишлено е повредил чужда движима вещ- лек автомобил „Пежо 208”, собственост на Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника и срязал задна дясна гума – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.
Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07.05.2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв.
Представителят на държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а адвокатът на обвиняемия пледира да не бъде налагана никаква мярка за неотклонение.
Съдът прецени, че не са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По отношение на обоснованото предположение, че Николай Капланов е извършител на посоченото деяние, има само индикация за това. Обвиняемият е неосъждан, студент е и работи. Няма данни за реална опасност той да се укрие или извърши престъпление, се казва в мотивите на съдия Ели Скоклева. Още повече, че става дума за престъпление, извършено през месец май, като разследването по него е било спирано и в последствие отново възобновено. По смисъла на Наказателния кодекс, това престъпление не е тежко.
Определението на Районен съд-Дупница подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Кюстендил в 3- дневен срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети