Затварят Света гора за посетители заради коронавируса

DenNews.bg
13.11.2020
размер на текста:

Гърция предприема още по-драстични мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната. Затворена за посещение от днес е и Света гора. Прекратява се посещението на поклонници в Атонските манастири до края на месеца. От тази вечер влиза в сила и вечерен час за територията на цялата страна. „Не изключваме вероятността за удължаване на карантината до Коледа“, заяви пред медиите говорителят на правителството Стелиос Пецас.
На извънредно заседание на парламента премиерът Кириакос Мицотакис призна, че както специалистите, така и правителството са допуснали грешка при прогнозиране на разпространението на вируса в Солун. Вторият по големина гръцки град е с най-много случаи на новозаразени, въпреки наложената карантина вече втора седмица.
Днес Светата общност, която управлява Света гора съобщи, че се прекратява посещението на поклонници в Атонските манастири до края на месеца.
С решение на правителството от началото на националната карантина не се допускат хора на литургия в църквите.
В последните дни, въпреки карантината, се наблюдава ръст на новите случи. От тази вечер влиза в сила и вечерният час в интервала от 21 часа до 5 сутринта. Временното ограничение на влизащите в Гърция ще продължи до края на карантината, информираха властите.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети