Япония ще иска отрицателен COVID-тест за Олимпиадата

DenNews.bg
11.11.2020
размер на текста:

Японското правителство обмисля да освободи чужденците, които ще посетят Олимпийските игри в Токио през 2021 г., от необходимостта да се подлагат на двуседмичната карантина, която в момента е в сила за чуждестранни граждани, пише БГНЕС, позовавайки се на агенция "Киодо".
В същото време, японските власти планират да въведат за чуждестранните зрители на Олимпийските игри изискване за отрицателен тест за коронавирус, направен преди пристигането. Чужденците ще бъдат наблюдавани и от местните власти. Японското правителство осъзнава, че няма да може да ограничи ползването на обществен транспорт за гостите от чужбина и възнамерява да отмени тази мярка, която е в сила в момента. Допуска се възможността да откаже влизане на зрителите от страни с неблагоприятна епидемиологична ситуация.
Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24.07.20 г. Поради пандемията от коронавирус, състезанието бе отложено за една година и ще се състои от 23.07.21 до 08.08.21 г. През юни организационният комитет на игрите в Токио официално се обяви за опростяване на формата на състезанието през следващата година. Предвижда се игрите да бъдат организирани на базата на три основни принципа: осигуряване на безопасна среда, минимизиране на разходите и опростяване на формата на игрите.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети