Зам.-кмет на Дупница призова джипитата да се включат в борбата с коронавируса

DenNews.bg
11.11.2020
размер на текста:

Заместник-кметът на Дупница Крум Милев призова джипитата да се включат в борбата с коронавируса, посочвайки, че Общината е направила всичко възможно за уреждане на триажния кабинет за пациенти със симптоми, както и за осигуряване на финансиране за консумативи и заплащане на медиците, но те са тези, които за пореден път трябва да демонстрират професионализъм и грижа за болните.

В момента Милев ръководи действията на Общината в кризата с коронавируса, след като преди 10 дни кметът инж. Методи Чимев даде положителна проба и продължава да се лекува и възстановява в дома си.


„Всичко, което бе поискано от Община Дупница, за да бъде разкрит триажен кабинет в града бе направено. Буквално часове след срещата на Общинския кризисен щаб започнахме работа и само в рамките на 8 дни успяхме да направим ремонт, да обзаведем кабинета, да заредим с необходимите консумативи и да го въведем в експлоатация. Знаете, че абсолютно всички разходи и заплащането на персонала е изцяло от бюджета на Общината. Триажният кабинет започва да функционира с лекари в режим - денонощен в почивните дни и нощно време през седмицата. През деня в работните дни на място има служители, които насочват гражданите, но идеята е да се осигурят лекари и през работните дни, за да функционира триажния кабинет 24 часа без спиране и с наличен лекар. Не е тайна, че не малка част от лекарския персонал в общинската болница са или под карантина заради коронавирус, или защото са били контактни. В същото време, на този етап не срещаме подкрепа у другите лекари, които да поемат дежурства в триажния кабинет. Джипитата по едно дежурство на месец да дават, кабинетът ще работи нон-стоп. В крайна сметка нека бъдем отговорни и към гражданите-това са наши приятели, близки, родини. Апелът ми е всички медици от специалисти до джипита да проявят разум и най-вече разбиране, като се включат в работата на кабинета. Д-р Крум Бонев се е ангажирал с осигуряването на лекари, така че, надявам се, още до ден-два лекарите ни в града да покажат, че са изключително отговорни към своите съграждани. Разчитаме много на професионализма на Лекарския съюз, Здравна каса и РЗИ да помогнат и убедят лекарите на територията на общината и съседните такива, да се ангажират с кабинета в тази тежка обстановка, за да бъдем всички в полза на хората“, каза Милев.
Той публикува това обръщение и на профила си във Фейсбук, където дупничани споделиха добри отзиви за работата на триажния кабинет, други пишат, че джипитата им „се чудят къде да се скрият“, а трети – че им се е наложило да бъдат прегледани в кабинета, тъй като джипитата им са в болница или под карантина.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети