Гърция удължава ограничения за пътуване до края на месеца

DenNews.bg
10.11.2020
размер на текста:

 

Управлението за гражданска авиация (CAA) на Гърция удължава до 30 ноември поредицата от ограничения за пътуване, целящи да защитят пътниците и гражданите от пандемията COVID-19, съобщи сайтът „Keep Talking Greece", цитиран от БГНЕС. Въздушните директиви включват описания на ограниченията за пътуване от някои държави и граждани извън ЕС, изисквания за отрицателен тест за коронавирус и попълване на формуляра за местоположение на пътниците преди заминаване.
До 06:00 ч. на 11 ноември 2020 г. остава в сила изискването пътуващите до Гърция по въздух от България, Румъния, Унгария, Полша, Чехия, ОАЕ, Малта, Белгия, Испания, Албания и Северна Македония ще влизат в Гърция само с отрицателен тест за коронавирус.
Съгласно новите разпоредби, до полунощ на 30 ноември се удължава спирането на полетите между Гърция и Турция и между Гърция и испанската област Каталуния.
До 30 ноември се удължава срокът на действие на изискването всички полети до и от Гърция от Албания и Северна Македония да се изпълняват само на международното летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина До края на месеца всички пристигащи от чужбина пътници трябва да представят отрицателен тест, направен 72 часа преди пристигането.
До 30 ноември е удължен срокът на забраната за влизане в страната на граждани на държави извън ЕС. Изключение се прави за граждани, пристигащи от Сингапур, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Уругвай и ОАЕ.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети